Barion Pixel

Mikor érkezik a csomagom?

Kamillás parajdi sópárna

Hófehér Öko-Tex® 100% pamutvászon anyagba töltött,
1.5 kg adalékanyag-mentes Parajdi sót tartalmaz,
kamillavirággal keverve.


A sópárna mérete: 20 x 28 cm

 • Melegítve segíthet középfül-, homlok- és arcüreggyulladás, derékfájdalom, izomlazítás, vesefájdalom, menstruációs görcsök esetén illetve minden olyan panasznál, amelynél a meleg jóleső érzés.
 • Hűtve segíthet ficam, zúzódás, rándulás, köszvény, ízületi gyulladás, visszér esetén illetve minden olyan esetben, amikor úgy érezzük, a hideg segítheti fájdalmunk enyhítését.
 • Testhőmérsékleten: segítheti az éjszakai pihenést, csökkentheti allergiás tüneteit.
 • Részletes leírás
(Már 34 vásárlónk értékelte. Kattintson ide és olvassa el a véleményeket!)

3,290 Ft

Készleten

Kamillás Parajdi sópárna kamillával és parajdi sóval töltve
Parajdi sópárna – Kamillával (gyulladáscsökkentő, nyugtató)

3,290 Ft

Mikor érkezik a csomagom?

Óvja sópárnáját, válasszon hozzá mosható védőhuzatot!

Ide kattintva megtekintheti a teljes párnahuzat választékot
Leírás

Mit szeretnénk Önnek kínálni?

A kamillás parajdi sópárna célja, hogy a természet gyógyító kincseit, a parajdi sót és már nagymamáink idején is sikerrel alkalmazott gyógynövényeket felhasználva segítse megmutatni az utat egy egészségesebb, adalékanyagoktól- és kemikáliáktól mentes világba.

A parajdi sópárna natúr parajdi sóval töltve önmagában is egy természeti csoda, gyógynövényekkel kombinált hatása pedig egy olyan kincs, amit szeretnénk, ha minél többen megtapasztalhatnának.

Miért pont parajdi só?

Mert só és só között is jelentős különbségek vannak. Azért választottuk a parajdi sót, mert 84-féle ásványi anyagot, köztük kálciumot, káliumot, magnéziumot, jódot tartalmaz, kifejezetten magas koncentrációban. Magas páratartalom melletti belélegzése pedig gyulladáscsökkentő hatású lehet, így alkalmazható többek között asztma, hörghurut, allergiás panaszok esetében.

A parajdi sóbánya az erdélyi Parajd közelében található, Európa egyik legjelentősebb és legjobb minőségű sókészletét rejti. A parajdi sóterápia hatékonyságát, gyógyhatását pedig a sóbányát évente meglátogató több százezer ember is igazolhatja. 2018-ban összesen 656697-en fordultak meg a parajdi sóbányában (Forrás: Székelyhon)

Miből készítjük kamillás parajdi sópárnánkat?

1.5 kg, apróra őrölt natúr parajdi sóval és hozzá kevert kamillavirággal töltjük meg párnáinkat, amelyek hófehér, 100% pamutvászon anyagból készülnek.
Büszkék vagyunk a felhasznált pamut anyagaink Oeko-Tex Standard 100 minősítésére. Mit is jelent ez pontosan? Azt, hogy ez a minősítés biztosítja vásárlóink számára, hogy a parajdi sóval töltött 100 % pamutvászon anyag nem tartalmaz egészségre ártalmas anyagokat.
Fontos számunkra, hogy vásárlóinknak egészségügyi szempontból is kifogástalan textiltermékben kínáljuk parajdi sónkat, ezért kizárólag olyan szöveteket használunk, melyek rendelkeznek Öko-Tex minősítéssel.

Miért válassza a kamillás parajdi sópárnát?

Kamilla virág parajdi gyógynövényes sópárnába

100% szárított, hazai kamillavirágot használunk.

Ebben a sópárnában a tiszta parajdi sókristályokat ötvöztük a kamilla gyógynövény csodálatos hatásával.

A kamilla a napsütéses mezők, pusztaságok virága. Kellemes illata alvás közben segíthet megnyugtatni, ellazítani fáradt testünket.

A kamilla gyógynövény általános hatása: légúti panaszokat enyhítő, légút tisztító, immunrendszer erősítő, erős gyulladáscsökkentő, nyugtató, fertőtlenítő hatású gyógynövény.

Hogyan használható a kamillás parajdi sópárna?

Közismert tény, hogy a sókristály hosszan őrzi a hideget és a meleget is, attól függően, hogy éppen mire van szükségünk. Éppen ezért használhatjuk hidegen, melegen vagy akár alvásnál a párnák mellett is. A sópárna végtelen alkalommal újra melegíthető vagy hűthető, ha vigyázunk a huzatra, hogy ne sérüljön.

A sópárna melegítése:

Tegyük a sópárnát egy hőálló edénybe és azt helyezzük előmelegített, 50-60 °C fokos sütőbe. Körülbelül 10-15 perc múlva már használhatjuk is, a fájó testrészre helyezve.
A parajdi sópárnát nem ajánlott mikrohullámú sütőben melegíteni!

Egy-egy testrész kezelésére ajánlott idő: 20 perc. Ha szükséges 5-10 perc szünet után, a sópárnát újra melegítve megismételhető a kezelés.

Vigyázat! A túl forró sópárna sérülést okozhat. Mindig ellenőrizzük le a sópárna hőmérsékletét, mielőtt magunkra helyeznénk azt! Sópárnáink ugyanis akár 80-90 °C fokra is könnyen felhevülhetnek anélkül, hogy megégne a vastag pamutvászon anyag, és komoly fájdalmakat is okozhatunk velük. Megfelelő hőmérsékleten alkalmazva azonban meleg, jóleső érzést fogunk tapasztalni.

A sópárnában található gyógynövények melegítés hatására könnyebben veszíthetik el kellemes aromájukat, illatukat, emiatt ha főként melegítve használjuk a sópárnát, a natúr parajdi sópárna a legjobb választás.

A sópárna hűtése:

Helyezzük a sópárnát a mélyhűtőbe. Körülbelül 30 perc elteltével már használhatjuk is. A fájó testrészre helyezve kellemesen hűsítő érzést nyújt.

Egy-egy testrész kezelésére ajánlott idő: 20 perc. Ha szükséges 20-30 perc szünet után, a sópárnát újra hűtve megismételhető a kezelés.

Amennyiben a sópárnát huzamosabb ideig tároljuk a mélyhűtőben, hogy bármikor bevethessük (például egy váratlan fejfájásnál), érdemes a sópárnát visszazárható műanyag tasakba helyezni, így nem veszi át a fagyasztó illatát. Szerencsére nem kell keresgélnie, mivel minden kamillás parajdi sópárnát újrahasználható, zárható tasakban szállítunk.

Alvásnál párnánk közelébe helyezve:

Mindennapos használata segítheti alvásunkat, tisztíthatja a légutakat, növelheti a tüdőkapacitást, ezáltal jó hatással lehet éjszakai pihenésünkre, csökkentheti a tüsszögést, száraz köhögést, horkolást.

Sópárnáink finomszemcsés parajdi sót tartalmaznak, ezáltal kézzel a fejünk formájához alakíthatóak és rá tudunk feküdni. Természetesen az adalékanyag-mentes parajdi sót tartalmazó sópárna kemény, így kezdetben szokatlan, kényelmetlen lehet a rajta történő alvás. A kamillával kevert sópárna használható ölelőpárnaként is, fejünk mellé helyezve. A lényeg, hogy minél közelebb legyen orrunkhoz, így a testhőmérséklet hatására átmelegedő sópárna az éjszaka folyamán kíméletesen tisztíthatja a légutakat, nyugodtabb alvást biztosíthat. A parajdi sópárnához adott kamilla pedig segítheti a nyugodt alvást.

Mit tegyünk, ha a sópárna nagyon megkeményedik?

Sópárnáinkhoz kizárólag csomósodásgátló-mentes natúr parajdi sót használunk, ezért egy természetes folyamat, hogy a sópárnában lévő só megkeményedik, összetapad.

Mivel a só kitűnő nedvszívó hatással is rendelkezik, különösen az első használat előtt fordulhat elő, hogy a korábban a nedvességet magába záró parajdi só a könnyen szellőző pamutban kiszárad, megkeményedik és akár kézzel szétmorzsolhatatlan görcsökké is összeállhat. Nem kell azonban megijedni, ilyenkor egy tiszta sodrófával nyugodtan szét lehet ütögetni ezeket a csomókat, az erős pamut anyag nem fog könnyen megsérülni. Ezután, ha nincs különösebben nedves helyen a kamillás sópárna, általában már nem fog így összeállni, mivel a sópárnában található kamilla összekeveredik a parajdi sóval és megakadályozza a csomósodást.

Milyen esetben nyújthat segítséget a kamillás parajdi sópárna?

Melegítve:

  • középfül-, homlok- és arcüreggyulladás,
  • köhögés,
  • derékfájdalom,
  • feszes, görcsös izomzat,
  • vesefájdalom,
  • immunrendszer erősítés,
  • menstruációs görcsök esetében
  • illetve minden olyan panasznál, amelynél a meleg jóleső érzés.

Hűtve:

  • ficam,
  • zúzódás,
  • rándulás,
  • köszvény,
  • ízületi gyulladás,
  • visszér
  • illetve minden olyan esetben, amikor úgy érezzük, a hideg segítheti fájdalmunk enyhítését

Alvásnál párnánk közelébe helyezve:

  • csökkentheti a reggeli tüsszögést, száraz köhögést,
  • jó hatással lehet az éjszakai pihenésre,
  • segíthet az allergiás tünetek enyhítésében

Meddig használható egy kamillás parajdi sópárna?

A sópárnába töltött tiszta, natúr parajdi só több millió évvel ezelőtt keletkezett, az Ősóceán kiszáradásakor, így élettartama örök, elég egyszer megvásárolni. Ha vigyázunk a sópárna huzatra, életünk végéig használhatjuk.

A parajdi sóhoz kevert kamilla virág azonban idővel elvesztheti intenzív illatát. Melegítés hatására ez természetesen gyorsabban megtörténhet, de normál hőmérsékleten használva a sópárnában lévő kamilla legalább egy évig megőrzi illatát. A parajdi só jótékony, légúttisztító hatását ez nem befolyásolja.

Mire kell odafigyelni a sópárna használatánál?

A kamillás parajdi sópárna nem mosható, ezért óvni kell a szennyeződésektől. Erre a legjobb megoldás, ha méretre szabott, mosható párnahuzattal együtt vásárolja meg. A párnahuzat különösen gyermekek esetében lehet hasznos, hiszen így nem csak az esetleges szennyeződésektől védheti a sópárnát, de sokkal szívesebben használnak a gyermekek személyiségükhöz illő, színes, mintás párnahuzatba bújtatott sópárnát.

A kamillás parajdi sópárnát nem érheti víz, mert a benne található só feloldódik, gyógynövénnyel töltött párnáink esetében pedig nedvesség és magas pára hatására a gyógynövények elszínezhetik az anyagot.
Melegítésnél fokozott óvatossággal járjon el. A túl forró sópárna sérüléseket okozhat, ezért mielőtt a kezelendő testfelületre helyezné, mindig ellenőrizze annak hőmérsékletét!

Válasszon színes védőhuzatot, mely óvja sópárnáját!

 

Tudta, hogy akár natúr vagy más gyógynövényekkel kevert parajdi sópárnát is vásárolhat tőlünk?

Válasszon gyógynövénnyel kevert parajdi sópárnát, amennyiben szeretné fokozni a parajdi só jótékony hatását ezekkel a természeti kincsekkel. Levendula, borsmenta, kakukkfű gyógynövények közül válogathat, melyek mindegyike más-más panaszra lehet gyógyír, illetve választhat natúr, kizárólag parajdi sót tartalmazó sópárnát is.

Megosztás

Ha tetszik Önnek ez a termék, kérjük ossza meg barátaival is. Köszönjük!

 

További információk
Tömeg 1.5 kg
Méretek 20 × 28 cm
Tapasztalatok, vélemények (34)

Parajdi sópárna – Kamillával (gyulladáscsökkentő, nyugtató) vélemények (34 vásárlói visszajelzés)

5,0
34 valódi vásárló tapasztalata alapján
5 csillag
100
100%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
1-15 értékelés összesen 34 közül
 1. Valós értékelésValós értékelés - megnézem az eredetitKülső hivatkozás

  Isteni illata van. A 2 éves Kisfiam nagyokat alszik vele! Amióta használjuk, nem volt náthás.

  (1) (0)
 2. Valós értékelésValós értékelés - megnézem az eredetitKülső hivatkozás

  Minden tökéletes volt, köszönöm.

  (0) (0)
 3. Valós értékelésValós értékelés - megnézem az eredetitKülső hivatkozás

  Szuper illata van

  (0) (0)
 4. Valós értékelésValós értékelés - megnézem az eredetitKülső hivatkozás

  6 éves kisfiam alszik veley nagyon szereti.

  (0) (0)
 5. Valós értékelésValós értékelés - megnézem az eredetitKülső hivatkozás

  Hatékony, nagy segítség volt a köhögés leküzdésében is.

  (0) (0)
 6. Valós értékelésValós értékelés - megnézem az eredetitKülső hivatkozás

  Nem én használom,sajnos a termékről nemtudok véleményt írni. De bízok benne,hogy jó hatással lesz a fájó testrèszekre.

  (0) (0)
 7. Valós értékelésValós értékelés - megnézem az eredetitKülső hivatkozás

  Nagyon jó illatú!

  (0) (0)
 8. Valós értékelésValós értékelés - megnézem az eredetitKülső hivatkozás

  Hatásos

  (0) (0)
 9. Valós értékelésValós értékelés - megnézem az eredetitKülső hivatkozás

  Köhögést csillapítja

  (0) (0)
 10. Valós értékelésValós értékelés - megnézem az eredetitKülső hivatkozás

  Kellemes illat, nyugodt levegő vétel a párna használatával.
  Melegítésre, hűtésre még nem próbáltam

  (0) (0)
 11. Valós értékelésValós értékelés - megnézem az eredetitKülső hivatkozás

  A weboldal szuper, a kiszállítás gyors, azt kaptam amit rendeltem! Szép tiszta és igényes minden!!! Kell ennél több? 😁

  (0) (0)
 12. Valós értékelésValós értékelés - megnézem az eredetitKülső hivatkozás

  Egészséges, hagyományos, sokoldalú! Nagyon szeretjük! Jó ár-érték arány!

  (0) (0)
 13. Valós értékelésValós értékelés - megnézem az eredetitKülső hivatkozás

  Már korábban is rendeltem egy ilyen sópárnát a férjemnek, mert pollenallergiával küzd. Mióta a sópárna mellett alszik, alig szed gyógyszert. Ezt az újabb párnát az íróasztalához tettük. Óriási segítség neki. Utazásnál is mindig velünk van. Köszönjük szépen!🙂

  (0) (0)
 14. Valós értékelésValós értékelés - megnézem az eredetitKülső hivatkozás

  Ajándékba vettem .Az én gyerekemnek is van ezért rendeltem.

  (0) (0)
 15. Valós értékelésValós értékelés - megnézem az eredetitKülső hivatkozás

  Elvárásnak messzemenően megfelelő, igényes, minőségi terméket kaptam.

  (0) (0)
Mondja el Ön is véleményét

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mégsem

Kérdések és válaszok (1)

Kérdések és válaszok

Babáknak hány hónapos kortól használható a sópárna? Molnár Viktória kérdése - 2023. január 25

Kedves Viktória,

A sóterápia tudomásunk szerint nincs életkorhoz kötve, azonban a sópárna keménysége és súlya (1.5kg) miatt, babáknak inkább a fülpárnát (0.35kg) szoktuk javasolni.

Amint elég ügyesek és erősek ahhoz, hogy ne csak a fejükre tudják húzni, de biztosan le is tudják onnan venni a fülpárnát vagy sópárnát, egyedül is használhatják. Addig viszont csak szülői felügyelettel szabad a babáknak sópárnát használni, nehogy esetleg fulladást okozzon.

Remélem, hogy tudtunk segíteni, de szívesen állunk rendelkezésére akár telefonon is.

Parajdi Sópárna válasza - 2023. január 25 store manager
(0) (0)

Kérdezni szeretnék

Kérdését a weboldal képviselője vagy egy másik vásárló fogja megválaszolni.

Köszönjük kérdését!

Kérdését megkaptuk és hamarossan válaszolunk. Kérjük, ne küldje el újra ugyanazt a kérdést.

Hiba

Warning

Hiba történt a kérdés mentése közben. Kérjük jelezze a weboldal üzemeltetőjének. További információk:

Tudja a választ erre a kérdésre?

Köszönjük válaszát!

Válaszát megkaptuk és hamarossan közzétesszük. Kérjük, ne küldje el újra ugyanazt a kérdést.

Hiba

Warning

An error occurred when saving your answer. Please report it to the website administrator. Additional information:

Fizetés és szállítás

Szállítási költség

Házhoz szállítás

GLS futárral

0 – 30 kg csak 1690 Ft

Személyes átvétel

GLS csomagponton

5 kg alatt 1090 Ft
5 kg felett 1690 Ft

Életsó utánvét

Utánvétes fizetés

kényelmi díja

+ 400 Ft

Fizetési módok

Életsó Bankkártya

Bankkártyás fizetés (online)

Rendelését azonnal, kényelmesen kifizetheti bankkártyával a Barion oldalán.
A fizetés biztonságos és megbízható oldalon történik, a kártya adatai nem kerülnek tárolásra.
Nincs szükség semmilyen regisztrációra.
Ha gondja akadna a bankkártyás fizetéssel, ide kattintva kaphat segítséget.

Életsó utánvét

Fizetés átvételkor (utánvét)

A csomagot átvételkor tudja kifizetni.

 • A futárnál és csomagponton készpénzzel vagy bankkártyával fizethet.
 • Csomagautomatánál csak bankkártyával fizethet.

Házhoz szállítás

A megrendeléseket általában 1-2 munkanapon belül teljesítjük, azaz elküldjük önnek.

A csomagot GLS futár szállítja házhoz.

Parajdi sópárna (Életsó) házhozszállítás GLS csomag
 • A legnagyobb lefedettséggel rendelkező, megbízható futárszolgálat Magyarországon
 • Csomagja 1 munkanapon belül zökkenőmentesen célba ér
 • Értesítés email-ben a szállítás idejéről (3 órás intervallum)
 • Kérhet sms vagy telefonos értesítést is. Ezt kérjük rendeléskor jelezze nekünk.
 • Egyszerűen, online módosíthatja szállítási címet vagy dátumot (Csomagpontra vagy automatába is átkérheti csomagját)
 • 3 kézbesítési kísérlet
 • Átvételkor készpénzzel és bankkártyával is fizethet
 • Interneten pontosan nyomon követheti csomagját
Életsó információ házhoz szállítás
 • Amint elkészítettük csomagját, a futárszolgálat email-ben elküldi Önnek a csomagra vonatkozó információkat: csomagszám, módosítási lehetőségek.
 • Általában 1 napon belül átadjuk a futárnak a csomagot.
 • A kiszállítás napján reggel, újabb email-t kap a futártól: kézbesítés várható időpontja, futár telefonszáma.
 • Csomagszállítással kapcsolatos kérdés esetén kérjük, hívja a GLS ügyfélszolgálati telefonszámát: 06-29/886-700
Csomagkövetés

Segítségre van szüksége a vásárlás során?

Minden sütibe kell egy csipet só. Mi pedig azért használunk sütiket, mert Ön így kényelmesen vásárolhat tőlünk parajdi sós párnákat. (részletek adatkezelési tájékoztatónban)
Függetlenül ellenőrzött
615 vélemény