Barion Pixel

Mikor érkezik a csomagom?

Mentás parajdi sópárna

Hófehér Öko-Tex® 100% pamutvászon anyagba töltött,
1.5 kg adalékanyag-mentes Parajdi sót tartalmaz,
borsmentával keverve.


A sópárna mérete: 20 x 28 cm

 • Melegítve segíthet középfül-, homlok- és arcüreggyulladás, derékfájdalom, izomlazítás, vesefájdalom, menstruációs görcsök esetén illetve minden olyan panasznál, amelynél a meleg jóleső érzés.
 • Hűtve segíthet ficam, zúzódás, rándulás, köszvény, ízületi gyulladás, visszér esetén illetve minden olyan esetben, amikor úgy érezzük, a hideg segítheti fájdalmunk enyhítését.
 • Testhőmérsékleten: segítheti az éjszakai pihenést, csökkentheti allergiás tüneteit.
 • Részletes leírás
(Már 24 vásárlónk értékelte. Kattintson ide és olvassa el a véleményeket!)

3,190 Ft

Már csak 3 darab van készleten

Kamillás Parajdi sópárna mentával és parajdi sóval töltve
Parajdi sópárna – Mentával (légzéskönnyítő, frissítő)

3,190 Ft

Mikor érkezik a csomagom?

Óvja sópárnáját, válasszon hozzá mosható védőhuzatot!

Ide kattintva megtekintheti a teljes párnahuzat választékot
Leírás

Mit szeretnénk Önnek kínálni?

A borsmentás parajdi sópárna célja, hogy a természet gyógyító kincseit, a parajdi sót és már nagymamáink idején is sikerrel alkalmazott gyógynövényeket felhasználva segítse megmutatni az utat egy egészségesebb, adalékanyagoktól- és kemikáliáktól mentes világba.

A parajdi sópárna natúr parajdi sóval töltve önmagában is egy természeti csoda, gyógynövényekkel kombinált hatása pedig egy olyan kincs, amit szeretnénk, ha minél többen megtapasztalhatnának.

Miért pont parajdi só?

Mert só és só között is jelentős különbségek vannak. Azért választottuk a parajdi sót, mert 84-féle ásványi anyagot, köztük kálciumot, káliumot, magnéziumot, jódot tartalmaz, kifejezetten magas koncentrációban. Magas páratartalom melletti belélegzése pedig gyulladáscsökkentő hatású lehet, így alkalmazható többek között asztma, hörghurut, allergiás panaszok esetében.

A parajdi sóbánya az erdélyi Parajd közelében található, Európa egyik legjelentősebb és legjobb minőségű sókészletét rejti. A parajdi sóterápia hatékonyságát, gyógyhatását pedig a sóbányát évente meglátogató több százezer ember is igazolhatja. 2018-ban összesen 656697-en fordultak meg a parajdi sóbányában (Forrás: Székelyhon)

Miből készítjük borsmentás parajdi sópárnánkat?

1.5 kg, apróra őrölt natúr parajdi sóval és hozzá kevert borsmentával töltjük meg párnáinkat, amelyek hófehér, 100% pamutvászon anyagból készülnek.
Büszkék vagyunk a felhasznált pamut anyagaink Oeko-Tex Standard 100 minősítésére. Mit is jelent ez pontosan? Azt, hogy ez a minősítés biztosítja vásárlóink számára, hogy a parajdi sóval töltött 100 % pamutvászon anyag nem tartalmaz egészségre ártalmas anyagokat.
Fontos számunkra, hogy vásárlóinknak egészségügyi szempontból is kifogástalan textiltermékben kínáljuk parajdi sónkat, ezért kizárólag olyan szöveteket használunk, melyek rendelkeznek Öko-Tex minősítéssel.

Miért válassza a borsmentás sópárnát?

Ebben a sópárnában a tiszta parajdi sókristályokat ötvöztük a borsmenta gyógynövény csodálatos hatásával. Illata a szervezetre üdítő, frissítő hatást gyakorolhat. Légút tisztító és köhögést csillapító hatása is lehet, ezért került ez a gyógynövény sópárnáinkba.

100% borsmenta levelet tartalmaz

A borsmenta gyógynövény általános hatása: enyhíti a megfázásos tüneteket, nehézlégzést, csillapítja a köhögést, tisztítja a légutakat, serkentő, emésztés- és étvágyjavító, idegerősítő, nyugtató, görcsoldó, felfúvódást szüntető, hurutcsökkentő, fertőtlenítő, fájdalomcsillapító, hűsítő, a nyálkahártyán hideg érzetet keltő, epehajtó, fájdalomcsillapító, érzékeket tisztító, puffadást szüntető, szélhajtó, testet, izomzatot ellazító hatású, méregtelenítő.

Hogyan használható a borsmentás parajdi sópárna?

Közismert tény, hogy a sókristály hosszan őrzi a hideget és a meleget is, attól függően, hogy éppen mire van szükségünk. Éppen ezért használhatjuk hidegen, melegen vagy akár alvásnál a párnák mellett is. A sópárna végtelen alkalommal újra melegíthető vagy hűthető, ha vigyázunk a huzatra, hogy ne sérüljön.

A sópárna melegítése:

Tegyük a sópárnát egy hőálló edénybe és azt helyezzük előmelegített, 50-60 °C fokos sütőbe. Körülbelül 10-15 perc múlva már használhatjuk is, a fájó testrészre helyezve.
A parajdi sópárnát nem ajánlott mikrohullámú sütőben melegíteni!

Egy-egy testrész kezelésére ajánlott idő: 20 perc. Ha szükséges 5-10 perc szünet után, a sópárnát újra melegítve megismételhető a kezelés.

Vigyázat! A túl forró sópárna sérülést okozhat. Mindig ellenőrizzük le a sópárna hőmérsékletét, mielőtt magunkra helyeznénk azt! Sópárnáink ugyanis akár 80-90 °C fokra is könnyen felhevülhetnek anélkül, hogy megégne a vastag pamutvászon anyag, és komoly fájdalmakat is okozhatunk velük. Megfelelő hőmérsékleten alkalmazva azonban meleg, jóleső érzést fogunk tapasztalni.

A sópárnában található gyógynövények melegítés hatására könnyebben veszíthetik el kellemes aromájukat, illatukat, emiatt ha főként melegítve használjuk a sópárnát, a natúr parajdi sópárna a legjobb választás.

A sópárna hűtése:

Helyezzük a sópárnát a mélyhűtőbe. Körülbelül 30 perc elteltével már használhatjuk is. A fájó testrészre helyezve kellemesen hűsítő érzést nyújt.

Egy-egy testrész kezelésére ajánlott idő: 20 perc. Ha szükséges 20-30 perc szünet után, a sópárnát újra hűtve megismételhető a kezelés.

Amennyiben a sópárnát huzamosabb ideig tároljuk a mélyhűtőben, hogy bármikor bevethessük (például egy váratlan fejfájásnál), érdemes a sópárnát visszazárható műanyag tasakba helyezni, így nem veszi át a fagyasztó illatát. Szerencsére nem kell keresgélnie, mivel minden borsmentás parajdi sópárnát újrahasználható, zárható tasakban szállítunk.

Alvásnál párnánk közelébe helyezve:

Mindennapos használata segítheti alvásunkat, tisztíthatja a légutakat, növelheti a tüdőkapacitást, ezáltal jó hatással lehet éjszakai pihenésünkre, csökkentheti a tüsszögést, száraz köhögést, horkolást.

Sópárnáink finomszemcsés parajdi sót tartalmaznak, ezáltal kézzel a fejünk formájához alakíthatóak és rá tudunk feküdni. Természetesen az adalékanyag-mentes parajdi sót tartalmazó sópárna kemény, így kezdetben szokatlan, kényelmetlen lehet a rajta történő alvás. A borsmentával kevert sópárna használható ölelőpárnaként is, fejünk mellé helyezve. A lényeg, hogy minél közelebb legyen orrunkhoz, így a testhőmérséklet hatására átmelegedő sópárna az éjszaka folyamán kíméletesen tisztíthatja a légutakat, nyugodtabb alvást biztosíthat. A parajdi sópárnához adott borsmenta pedig mindeközben csökkentheti a köhögési ingert.

Mit tegyünk, ha a sópárna nagyon megkeményedik?

Sópárnáinkhoz kizárólag csomósodásgátló-mentes natúr parajdi sót használunk, ezért egy természetes folyamat, hogy a sópárnában lévő só megkeményedik, összetapad.

Mivel a só kitűnő nedvszívó hatással is rendelkezik, különösen az első használat előtt fordulhat elő, hogy a korábban a nedvességet magába záró parajdi só a könnyen szellőző pamutban kiszárad, megkeményedik és akár kézzel szétmorzsolhatatlan görcsökké is összeállhat. Nem kell azonban megijedni, ilyenkor egy tiszta sodrófával nyugodtan szét lehet ütögetni ezeket a csomókat, az erős pamut anyag nem fog könnyen megsérülni. Ezután, ha nincs különösebben nedves helyen a sópárna, általában már nem fog így összeállni.

Milyen esetben nyújthat segítséget a borsmentás parajdi sópárna?

Melegítve:

  • középfül-, homlok- és arcüreggyulladás,
  • köhögés,
  • derékfájdalom,
  • feszes, görcsös izomzat,
  • vesefájdalom,
  • immunrendszer erősítés,
  • menstruációs görcsök esetében
  • illetve minden olyan panasznál, amelynél a meleg jóleső érzés.

Hűtve:

  • ficam,
  • zúzódás,
  • rándulás,
  • köszvény,
  • ízületi gyulladás,
  • visszér
  • illetve minden olyan esetben, amikor úgy érezzük, a hideg segítheti fájdalmunk enyhítését

Alvásnál párnánk közelébe helyezve:

  • csökkentheti a reggeli tüsszögést, száraz köhögést,
  • jó hatással lehet az éjszakai pihenésre,
  • segíthet az allergiás tünetek enyhítésében

Meddig használható egy borsmentás parajdi sópárna?

A sópárnába töltött tiszta, natúr parajdi só több millió évvel ezelőtt keletkezett, az Ősóceán kiszáradásakor, így élettartama örök, elég egyszer megvásárolni. Ha vigyázunk a sópárna huzatra, életünk végéig használhatjuk.

A parajdi sóhoz kevert borsmenta azonban idővel elvesztheti intenzív illatát. Melegítés hatására ez természetesen gyorsabban megtörténhet, de normál hőmérsékleten használva a sópárnában lévő menta legalább fél évig megőrzi illatát. A parajdi só jótékony, légúttisztító hatását ez nem befolyásolja.

Mire kell odafigyelni a sópárna használatánál?

A borsmentás parajdi sópárna nem mosható, ezért óvni kell a szennyeződésektől. Erre a legjobb megoldás, ha méretre szabott, mosható párnahuzattal együtt vásárolja meg. A párnahuzat különösen gyermekek esetében lehet hasznos, hiszen így nem csak az esetleges szennyeződésektől védheti a sópárnát, de sokkal szívesebben használnak a gyermekek személyiségükhöz illő, színes, mintás párnahuzatba bújtatott sópárnát.

A sópárnát nem érheti víz, mert a benne található só feloldódik, gyógynövénnyel töltött párnáink esetében pedig nedvesség és magas pára hatására a gyógynövények elszínezhetik az anyagot.
Melegítésnél fokozott óvatossággal járjon el. A túl forró sópárna sérüléseket okozhat, ezért mielőtt a kezelendő testfelületre helyezné, mindig ellenőrizze annak hőmérsékletét!

Válasszon színes védőhuzatot, mely óvja sópárnáját!

 

Tudta, hogy akár natúr vagy más gyógynövényekkel kevert parajdi sópárnát is vásárolhat tőlünk?

Válasszon gyógynövénnyel kevert parajdi sópárnát, amennyiben szeretné fokozni a parajdi só jótékony hatását ezekkel a természeti kincsekkel. Levendula, kamilla, kakukkfű gyógynövények közül válogathat, melyek mindegyike más-más panaszra lehet gyógyír, illetve választhat natúr, kizárólag parajdi sót tartalmazó sópárnát is.

Hasonló parajdi sós kincseink…

Megosztás

Ha tetszik Önnek ez a termék, kérjük ossza meg barátaival is. Köszönjük!

 

További információk
Tömeg 1.5 kg
Méretek 20 × 28 cm
Tapasztalatok, vélemények (24)

Parajdi sópárna – Mentával (légzéskönnyítő, frissítő) vélemények (24 vásárlói visszajelzés)

4,8
24 valódi vásárló tapasztalata alapján
 1. Istvánné Simon

  Valós értékelésValós értékelés - megnézem az eredetitKülső hivatkozás

  Meg könnyíti a légzést és kevesebb köhögés és a párom azóta nem horkol mióta mellete van a mentás sópárna❣Nagyon jó termék ❣

  (1) (0)
 2. Monika

  Valós értékelésValós értékelés - megnézem az eredetitKülső hivatkozás

  Magamnak vásároltam,rövid idő alatt elalszom,és ami a lényeg,hogy nem köhögök éjszaka(távfűtéses lakásban élünk).

  (1) (0)
 3. Zsuzsi Pásztor

  Valós értékelésValós értékelés - megnézem az eredetitKülső hivatkozás

  Klassz

  (0) (0)
 4. Róbert

  Valós értékelésValós értékelés - megnézem az eredetitKülső hivatkozás

  Amióta használom reggelre nem dugul el az orrom!!! Köszönöm szépen!

  (0) (0)
 5. Máté

  Valós értékelésValós értékelés - megnézem az eredetitKülső hivatkozás

  Idővel gyengült a menta, de jó még így is

  (0) (0)
 6. Bettina

  Valós értékelésValós értékelés - megnézem az eredetitKülső hivatkozás

  Nagyon kellemes illata van.

  (0) (0)
 7. Henrietta Kakóczné

  Valós értékelésValós értékelés - megnézem az eredetitKülső hivatkozás

  Nagyon jó a menta

  (0) (0)
 8. Csill Németh

  Valós értékelésValós értékelés - megnézem az eredetitKülső hivatkozás

  Nagyon szuper, nagyon jó a párna. Kellemes illatú. Állandóan légúti megfázással küzdött a kislányom, de amióta a feje alatt van abba maradtak az éjszakai köhögések és nem volt beteg. 😉☺️

  (0) (0)
 9. Ágnes V.

  Valós értékelésValós értékelés - megnézem az eredetitKülső hivatkozás

  10 éves kislányom részére vásároltam, mert a hideg időben gyakran náthás és éjszaka nem kap jól levegőt az orrán át. 2 hete folyamatosan használja éjjelente a párnát, de nem sok hasznát láttuk. Borsmentás változatot vettem, eleinte kellemes illata volt, de hamar fura kiszáradt széna szaga lett. Nekünk nagy csalódás volt ez a párna.

  (0) (0)
  • Életsó

   Kedves Ágnes,

   Köszönjük a visszajelzést. A borsmenta levél valóban hamarabb veszítheti el kellemes illatát, mint a virágos gyógynövények (levendula, kamilla). A sópárna melegítése pedig meggyorsíthatja ezt a folyamatot.
   Megpróbálunk több borsmentát tenni a sópárnákba vagy fodormentával keverni.

   A sópárna természetes gyógymódként alkalmazható sok-sok probléma esetén, azonban nem úgy hat, mint egy erős gyógyszer, és semmiképp sem helyettesíti az orvosi konzultációt, mert lehetséges, hogy komolyabb dolog áll a háttérben.
   Cserébe viszont nincs mellékhatása és a benne található parajdi só, a gyógynövény kellemes illata nélkül is kifejti jótékony tüdőtisztító hatását.

 10. Névtelen

  Valós értékelésValós értékelés - megnézem az eredetitKülső hivatkozás

  —–

  (0) (0)
 11. Zsuzsanna Tóth

  Valós értékelésValós értékelés - megnézem az eredetitKülső hivatkozás

  Nagyon jó

  (0) (0)
 12. Anonim

  Valós értékelésValós értékelés - megnézem az eredetitKülső hivatkozás

  Talán könnyebb az alvás

  (0) (0)
 13. Éva Pappné Sipos

  Valós értékelésValós értékelés - megnézem az eredetitKülső hivatkozás

  😀

  (0) (0)
 14. Brigitta Vaskó

  Valós értékelésValós értékelés - megnézem az eredetitKülső hivatkozás

  .

  (0) (0)
 15. Beáta Tóth

  Valós értékelésValós értékelés - megnézem az eredetitKülső hivatkozás

  Fantasztikusan intenzív a sópárna illata

  (0) (0)
Mondja el Ön is véleményét

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mégsem

Kérdések és válaszok (2)

Kérdések és válaszok

Szép napot kívánok! 16 hónapos kisfiam megfázott, be van dugva az orra. Használhatom Nála a mentás párnát? Ha nem, mit ajánlanak? Előre is köszönöm a segítséget! Odor Erika kérdése - 2022. március 15

Kedves Erika!
A mentás parajdi sópárna valóban hatékony segítség lehet orrdugulás esetén.
1 éves kortól már lehet használni, de minden esetben meg kell bizonyosodni róla, hogy a gyermek nem allergiás a mentára (borsmenta, fodormenta). Emiatt én néhány napig nappal, felügyelet mellett próbálnám ki és ha minden rendben, akkor éjszaka is a kiságyban maradhat a sópárna. Remélem, tudtam segíteni! :)

Parajdi Sópárna válasza - 2022. március 16 Tulajdonos
(0) (1)
Jó napot kívánok.A kisfiam asztmás ezért minden le fekvésnél eldugul az orra.At orrspray sem használ meg a tengeri sós sem .Nasivin amitől tud aludni. Sajnos minden este használjuk évek óta.Szeretnék valami természetes alap anyagut mert szteroidot szed és már elég az is magában mint gyógyszer.Szeretném megkérdezni hogy orrdugulásra neki lehet használni? Köszönöm szépen válaszukat. Radnainé Horváth Anett kérdése - 2022. március 7

Kedves Anett,
Köszönjük kérdését.
1-2 éves kortól lehet használni a mentás parajdi sópárnát, mely nagyon hatékonyan tisztítja a légutakat. Azonban sajnos saját tapasztalatból is tudjuk, hogy az orrspray függőség igen veszélyes dolog, melyről a leszokást a sópárna kiegészítő kezelésként segíti, önmagában azonban nem biztos, hogy meg tudja oldani.

Érdemes lehet felkeresni egy, a témában jártas természetgyógyászt, aki több alternatívát is tud javasolni az említett orrspray helyett. (például 0.9%-os izotóniás- helyett, akár 3-4%-os sóoldat, orröblítő kancsó, birsalmás orrspray, homeopátiás szerek, stb.)

Parajdi Sópárna válasza - 2022. március 7 Tulajdonos
(1) (0)

Kérdezni szeretnék

Kérdését a weboldal képviselője vagy egy másik vásárló fogja megválaszolni.

Köszönjük kérdését!

Kérdését megkaptuk és hamarossan válaszolunk. Kérjük, ne küldje el újra ugyanazt a kérdést.

Hiba

Warning

Hiba történt a kérdés mentése közben. Kérjük jelezze a weboldal üzemeltetőjének. További információk:

Tudja a választ erre a kérdésre?

Köszönjük válaszát!

Válaszát megkaptuk és hamarossan közzétesszük. Kérjük, ne küldje el újra ugyanazt a kérdést.

Hiba

Warning

Hiba történt a kérdés mentése közben. Kérjük jelezze a weboldal üzemeltetőjének. További információk:

Fizetés és szállítás

Szállítási költség

Házhoz szállítás

GLS futárral

0 – 30 kg csak 1690 Ft

Személyes átvétel

GLS csomagponton

5 kg alatt 1090 Ft
5 kg felett 1690 Ft

Életsó utánvét

Utánvétes fizetés

kényelmi díja

+ 400 Ft

Fizetési módok

Életsó Bankkártya

Bankkártyás fizetés (online)

Rendelését azonnal, kényelmesen kifizetheti bankkártyával a Barion oldalán.
A fizetés biztonságos és megbízható oldalon történik, a kártya adatai nem kerülnek tárolásra.
Nincs szükség semmilyen regisztrációra.
Ha gondja akadna a bankkártyás fizetéssel, ide kattintva kaphat segítséget.

Életsó utánvét

Fizetés átvételkor (utánvét)

A csomagot átvételkor tudja kifizetni.

 • A futárnál és csomagponton készpénzzel vagy bankkártyával fizethet.
 • Csomagautomatánál csak bankkártyával fizethet.

Házhoz szállítás

A megrendeléseket általában 1-2 munkanapon belül teljesítjük, azaz elküldjük önnek.

A csomagot GLS futár szállítja házhoz.

Parajdi sópárna (Életsó) házhozszállítás GLS csomag
 • A legnagyobb lefedettséggel rendelkező, megbízható futárszolgálat Magyarországon
 • Csomagja 1 munkanapon belül zökkenőmentesen célba ér
 • Értesítés email-ben a szállítás idejéről (3 órás intervallum)
 • Kérhet sms vagy telefonos értesítést is. Ezt kérjük rendeléskor jelezze nekünk.
 • Egyszerűen, online módosíthatja szállítási címet vagy dátumot (Csomagpontra vagy automatába is átkérheti csomagját)
 • 3 kézbesítési kísérlet
 • Átvételkor készpénzzel és bankkártyával is fizethet
 • Interneten pontosan nyomon követheti csomagját
Életsó információ házhoz szállítás
 • Amint elkészítettük csomagját, a futárszolgálat email-ben elküldi Önnek a csomagra vonatkozó információkat: csomagszám, módosítási lehetőségek.
 • Általában 1 napon belül átadjuk a futárnak a csomagot.
 • A kiszállítás napján reggel, újabb email-t kap a futártól: kézbesítés várható időpontja, futár telefonszáma.
 • Csomagszállítással kapcsolatos kérdés esetén kérjük, hívja a GLS ügyfélszolgálati telefonszámát: 06-29/886-700
Csomagkövetés

Segítségre van szüksége a vásárlás során?

Minden sütibe kell egy csipet só. Mi pedig azért használunk sütiket, mert Ön így kényelmesen vásárolhat tőlünk parajdi sós párnákat. (részletek adatkezelési tájékoztatónban)
Függetlenül ellenőrzött
543 vélemény